Imnul PDL - "Verde înrourat"



miercuri, 20 mai 2009

„Cine crede în proiecte să vină alături de noi!” - interviu acordat site-ului de știri Giurgiu News

sursa...

- Domnule deputat, conduceți organizația județeană Giurgiu a Partidului Democrat Liberal de câteva luni. Cu ce vă lăudați?

- Lauda și mândria sunt păcate chiar și pentru un om politic. Eu vă pot spune ce am făcut iar dumneavoastră și cititorii dumneavoastră pot aprecia dacă este bine. Pe scurt, ca președinte al PDL Giurgiu, am reușit să reorganizez filiala PDL, care se caracterizează acum prin coeziune și muncă în echipă, am semnat protocolul de colaborare cu PSD, un protocol pe care eu l-aș caracteriza ca fiind pentru Giurgiu”, i-am recomandat cei mai buni oameni pentru instituțiile deconcentrate iar majoritatea este deja pe posturi și am reușit să atrag pentru Giurgiu, prin primarii care au proiecte, peste 150 de miliarde de lei vechi pentru drumuri, din care 23 de miliarde au fost pentru plata unor datorii mai vechi, și 50 de miliarde pentru apă și canalizare.

- Sunt mulți bani. Se vor plăti?

- Tot ce s-a angajat până acum se va plăti, conform legii. Puterea înseamnă acces la resurse și vreau ca primarii să tragă de mine pentru a aduce bani în Giurgiu. Mă bucur că am găsit deschidere la mulți dintre ei și că i-am obișnuit să lucreze cu proiecte, să vină cu idei, să analizeze foarte bine ceea ce au nevoie și cum pot pune în practică. La noi, la PDL, se face un altfel de politică. Primarii nu sunt ținuți în picioare, nu strigă nimeni la ei, nu îi ironizează nimeni. La noi trebuie să vină cu mapa de proiecte, să spună vreau aia sau aia, să facă studii de fezabilitate. Aceasta este, de fapt, munca administrativă pe care trebuie să o facă și ei și noi.

- Ne puteți da niște exemple?

- Vă pot da o mulțime. De exemplu, pe HG 577 se vor repara drumurile la Crevedia Mare, Roata, Bucșani, Clejani, Bulbucata, Letca, Ghimpați, Malu, Vedea, Frătești, Oinacu, Comana, Prundu, Greaca, Isvoarele, Valea Dragului, Vărăști, Cosoba, Joița, Săbăreni, Mihăilești, Grădinari, Bolintin Deal, Florești Stoenești. La Letca și la Greaca chiar se asfaltează și încă într-un ritm susținut.

Sunt, de asemenea, proiecte pentru apă la Hotarele, Adunații Copăceni, Putineiu. Pentru că am o relație deosebită la Guvern, cu cei care gestionează aplicarea programului pe OG 7, vă pot spune că au intrat deja sume importante de bani la Roata de Jos (pentru închiderea lucrării existente), la Bolintin Deal, Grădinari sau Mihăilești, la Vărăști, Gostinari, Daia, Toporu, Izvoarele și Mihai Bravu. Au demarat lucrări noi la Joița pentru un pod, iar la Ghimpați și Iepurești pentru apă. Există proiecte și pentru baze sportive, iar în unele localități, de exemplu la Roata, Prundu sau Clejani, chiar au început procedurile de licitație și s-au încheiat contracte. În total sunt 20 de baze sportive. Pe lângă ele, anul acesta se vor construi în Giurgiu 5 săli de sport mari

- Ați alergat mult pentru aceste proiecte. Mai aveți timp de altceva?

- Am alergat tot timpul, chiar dacă am acasă o familie și un copil mic. Însă mi-e rușine să promit și să nu fac. Încerc să mă țin de promisiuni, iar cei de la București și de la Dâmbovița - unde am câștigat mandatul de deputat - știu că sunt un om serios. La fel eram și când lucram în primăria sector I. Tot timpul am fost corect. De altfel, nu există niciun scandal legat de mine sau de activitatea mea. Încerc să fac un alt gen de politică decât cel care se făcea până acum la Giurgiu. Mie nu-mi plac balcanismele, râca, săpăturile. Eu cred că politica trebuie făcută pentru a avea acces la putere și la resurse pentru a face bine oamenilor.

- Unii vă acuză că nu sunteți din Giurgiu și chiar au făcut din asta o temă de campanie. Cum comentați?

- Constat că există persoane care nu fac altceva decât ce au făcut de 20 de ani încoace și ceea ce știu ei mai bine: dau din gură. Chiar dacă nu sunt din Giurgiu, mă leagă multe de acest județ. Am rude și prieteni aici și, poate cel mai important, am făcut în 3 luni - și vreau să fac în continuare - mai mult decât au făcut ei de la Revoluție până acum. Specializarea lor este propriul interes. Iar acest lucru nu îl spun eu. Îl spune lipsa asfaltului, lipsa apei și a canalizării, lipsa bazelor sportive, a sălilor de sport, într-un cuvânt dezinteresul lor față de oamenii din Giurgiu.

- Vă încearcă vreo dezamăgire?

- Nu, însă vă pot spune că uneori mă simt singur, că nu sunt și alții care să muncească pentru județul acesta. Îmi doresc să deținem puterea în Consiliul Județean, să existe o nouă majoritate. Ar fi mai ușor să atragem bani pe HG 577 și pe proiecte europene. În acest sens am totuși o colaborare cu președintele CJ și cu consilierii, dar negociez pentru o nouă majoritate să ne fie mai ușor să ducem la bun sfârșit ceea ce am început.

- Ce așteptări aveți de la primari?

- Proiecte. Atât. Oamenii ies la vot și ne acordă încrederea doar dacă văd că li s-a făcut ceva. S-a terminat cu cumpărarea voturilor pe mici și bere. De aceea vreau să transmit un singur mesaj tuturor: cine crede în proiecte să vină alături de noi!