Imnul PDL - "Verde înrourat"



joi, 10 februarie 2011

Se vede pădurea de copaci?!...

Cine se uită doar la anumite televiziuni, poate avea impresia că nimic în ţara asta nu se mişcă. Ba mai mult, că o iau toate la vale. Ei, nu este nici pe departe aşa. O să vă dau câteva exemple. În doar o lună şi jumătate, de la începutul anului până în prezent, au fost demarate o serie de proiecte şi programe ambiţioase de către Guvernul României.
Printre ele se numără - la capitolul economie - aprobarea ordonanţei de urgenţă pentru sprijinirea tinerilor întreprinzători, retehnologizarea staţiei de 400kw de la Jucu (Cluj) sau
punerea în funcţiune a ultimului grup retehnologizat al Hidrocentralei Lotru Ciunget.
La capitolul dezvoltare regională, pot fi amintite contractele de finanţare pentru Piteşti, Brăila sau Bârlad, finalizarea a 69 de unităţi locative ANL în Bucureşti,
sala de sport a Academiei de Poliţie Al.I.Cuza – Bucureşti, construită prin intermediul programului „Săli de sport” sau instalaţia de transport pe cablu din zona pârtiilor de schi Valea Soarelui, Sinaia.
S-a mişcat ceva chiar şi la capitolul transporturi. Aici aş aminti doar deschiderea licitaţiei pentru
tronsonul de cale ferată Frontieră - Curtici - Arad, proiect în valoare de 293 milioane euro, dar şi încheierea a şapte contracte de execuţie de lucrări cu finanţare din fonduri europene pentru reabilitarea unor drumuri naţionale.
Poate nu se face tot ce s-ar dori în România, dar este limpede că Guvernul şi ministerele chiar lucrează. Chiar şi aşa, însă, sunt convins că tot mai sunt din cei care nu vor să vadă pădurea din cauza copacilor.

Niciun comentariu: