Imnul PDL - "Verde înrourat"



sâmbătă, 15 ianuarie 2011

2011, anul tinerilor care vor să se mute în casă nouă


Anul 2011 începe cu o veste bună pentru tinerii care vor să aibă propria locuinţă: Programul Prima Casă reîncepe în câteva zile, iar Guvernul condus de Emil Boc va aloca în acest sens o sumă destul de consistentă, anume 200 de milioane de euro. Din datele existente, sunt în aşteptare peste 600 de dosare, toate depuse în 2010, ceea ce dovedeşte un interes deosebit din partea românilor pentru un astfel de program.

Pe de altă parte, autorităţile locale din ţară ar trebui să ştie că există o lege, la care mi-am adus şi eu o contribuţie importantă în mandatul trecut, prin care tinerii sub 35 de ani au posibilitatea să primească, în mod gratuit, de la consiliile locale o suprafaţă de teren pe care să-şi ridice o casă. Terenul poate fi cuprins între 150 şi 300 mp (în municipii şi sectoarele Bucureştiului), între 250 şi 400 mp (în oraşe) şi între 250 şi 500 mp (în comune şi sate aparţinătoare).
Cum "euforia" imobiliară cred că s-a cam încheiat pentru autorităţile locale, acestea trebuie să îi aibă în vedere şi pe cei tineri, cu mai puţini bani în buzunare, dar care se încadrează în lege şi doresc să construiască o casă.

2 comentarii:

Anonim spunea...

cum putem obtine un astfel de teren? primaria de la noi mai repede vinde terenul decat sa ne dea...

Radu spunea...

este o idee buna, dar ca la noi... nimic nu se aplica. ce fac primarii cu terenul? orice, dar nu il dau pe degeaba tinerilor