Imnul PDL - "Verde înrourat"



miercuri, 17 septembrie 2008

Iniţiativă legislativă pentru modificarea legii taximetriei

Am debutat în sesiunea de toamnă a lucrărilor Camerei Deputaţilor cu două iniţiative legislative. Una dintre ele are în vedere modificarea legii nr. 38 din 2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. Noua formulare a legii presupune înăsprirea condiţiilor de dobândire şi reavizare a certificatului de atestare de către taximetrişti. Raţiunea acestei modificări rezidă în evenimente rutiere mai vechi sau mai recente în care au fost implicaţi şoferii unor taximetre.


Probabil că mulţi îmi vor reproşa această iniţiativă legislativă, îndeosebi din rândul taximetriştilor, iar alţii se vor mira de lipsa de popularitate a unor astfel de modificări. Noi gândim altfel şi eu prefer să mi le asum, dar să existe o mai mare severitate în ceea ce priveşte dobândirea şi reavizarea certificatului de atestare. La urma urmei, taximetriştii sunt şoferi profesionişti şi trebuie să dovedească un plus de cunoştinţe în ceea ce priveşte conducerea autoturismelor pe drumurile publice. Prin natura meseriei lor, ei trebuie să protejeze nu numai viaţa lor, ci şi pe a clienţilor, respectiv a celorlalţi participanţi la trafic.


Realitatea arată că, din păcate, există suficiente evenimente rutiere soldate cu morţi şi răniţi care s-au produs din vina unor taximetrişti. De asemenea, există altercaţii provocate de taximetrişti, altercaţii cărora le-au căzut victime clienţi sau alţi participanţi la trafic.


Iniţiativa legislativă face parte dintr-o serie cu tematică rutieră, acest aspect – îndeosebi siguranţa în trafic – fiind o preocupare a mea. În acest sens, vă reamintesc, printre altele, de solicitarea adresată ministrului internelor Cristian David cu privire la necesitatea monitorizării video a traficului pe DN 69 Arad - Timişoara.

Niciun comentariu: