Imnul PDL - "Verde înrourat"



miercuri, 20 august 2008

Este nevoie de supraveghere video pe DN 69 Arad-Timişoara

Pe DN 69 Arad - Timişoara au loc anual zeci de accidente rutiere soldate cu morţi, răniţi şi pagube materiale. De cele mai multe ori, de vină pentru producerea acestora sunt neatenţia, viteza excesivă şi nerespectarea regulilor de circulaţie. Din nefericire, cad victime şi persoane nevinovate.

Pentru a preîntâmpina astfel de situaţii, Poliţia ar trebui să vegheze mult mai atent desfăşurarea traficului. Pe mai multe drumuri naţionale au fost instalate sisteme de supraveghere video sau de monitorizare a traficului rutier, radare ori filtre de poliţie. Cu toate acestea, pe şoseaua ce leagă Aradul de Timişoara (DN 69) - drum pe care au loc destul de des accidente rutiere grave sau deosebit de grave soldate mai toate cu pierderi de vieţi - astfel de filtre par că lipsesc.

De aceea l-am întrebat pe ministrul Cristian David dacă Ministerul pe care îl coordonează a analizat, prin instituţiile sale de specialitate, situaţia traficului pe DN 69, îndeosebi pe raza localităţilor Şagu şi Vinga, şi dacă nu consideră oportună amplasarea unui sistem de supraveghere video sau de monitorizare a traficului. Să vedem ce va răspunde şi mai ales când.

Niciun comentariu: