Imnul PDL - "Verde înrourat"



miercuri, 13 august 2008

Scrisoare deschisă adresată primarilor din judeţul Arad

Am trimis o scrisoare deschisă primarilor din judeţul Arad prin care le-am adus la cunoştinţă cele mai noi modificări ale legii privind sprijinul acordat tinerilor în vederea construirii unei locuinţe proprietate personală. Este vorba de legea 15 din 2003 prin care tinerii au posibilitatea să primească, în mod gratuit, o parcelă de teren necesară ridicării unei case. Legea din 2003 a fost modificată anul trecut în urma unei iniţiative depuse de mine.

Se ştie foarte bine că una din cele mai mari probleme ale tinerei generaţii este nevoia de a avea un cămin. Condiţiile de achiziţionare a unei suprafeţe de teren de pe piaţa liberă sunt oarecum prohibitive pentru mulţi. Legea 15 din 2003, cu modificările ulterioare, conferă totuşi edililor locali posibilitatea de a atribui, în mod gratuit, parcelele de teren necesare. Acesta a fost motivul pentru care am dorit să aduc la cunoştinţa tuturor primarilor din judeţ că au posibilitatea să vină în întâmpinarea unei nevoi destul de pregnante a tinerilor, îndeosebi a celor din mediul urban. Totodată, doresc să transmit tinerilor care ar putea beneficia de această facilitate să solicite autorităţile locale identificarea terenurilor şi atribuirea de parcele, conform legii.

Suprafeţele de teren care pot fi atribuite tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală sunt cuprinse între 150 m² şi 300 m² în municipiu, între 250 m² şi 400 m² în oraşe, respectiv între 250 m² şi 500 m² în comune şi satele aparţinătoare.

Niciun comentariu: