Imnul PDL - "Verde înrourat"



sâmbătă, 21 februarie 2009

Ce facem cu agricultorii și cu Programul "Casa Verde"?

Am adresat deja două interpelări miniștrilor din Cabinetul Boc. Prima dintre ele l-a vizat pe ministrul agriculturii, Ilie Sârbu, căruia m-am adresat pe tema crizei de... supraproducție în bazinul legumicol Lunguleţu - Slobozia Moară.
Anul 2008 a reprezentat pentru agricultorii din bazinul legumicol Lunguleţu - Slobozia Moară un an de criză. Din nefericire, a fost o criză de... supraproducţie! Fiindcă recoltatul a costat mai mult decât produsul în sine, oamenii şi-au abandonat culturile de varză în câmp, fiind binecunoscute situațiile în care unii dintre ei au preferat să are direct peste culturi. Cea mai mare problemă este lipsa spațiilor de depozitare și imposibilitatea accesării piețelor interne în afara intermediarilor. Iată, așadar, că nici atunci când există o producție bună fermierii nu pot recolta și pune deoparte ceva. De aceea l-am întrebat pe domnul ministru care este politica ministerului pe care îl coordonează în ceea ce privește sprijinirea fermierilor ce înregistrează culturi mari în vederea stocării, respectiv a desfacerii produselor pe piața internă.

Cea de-a doua interpelare l-a avut ca destinatar pe ministrul mediului, Nicolae Nemirschi, tema fiind programul „Casa Verde” („Programul de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încâlzire cu sisteme care utilizează energie solară, energie geotermală și energie eoliană sau alte sisteme care conduc la îmbunătățirea calității aerului, apei și solului” - după denumirea sa oficială).
La jumătatea lunii ianuarie, programul Casa Verde a fost amânat pentru a treia oară, existând posibilitatea - după cum tratează presa - ca el să fie chiar anulat. Indiscutabil, beneficiile aplicării sale sunt incontestabile, dar la fel de indiscutabil este și faptul că România trece printr-o perioadă de criză și bugetul este destul de zdruncinat de solicitări și cheltuieli. De aceea l-am întrebat pe domnul ministru, între criza financiară și lipsa de bani, pe de o parte, respectiv necesitatea schimbării sistemelor de încălzire, pe de altă parte, unde se situează programul Casa Verde.

Un comentariu:

Unknown spunea...

Ma numesc Gabi Dinu,daca va zice ceva asi dori sa vb.Prietenul lui RADU POPESCUImi cer scuze de deranj
DUMNEZEU SA IL IERTE.Ad. mea:bdinu93@gmail.com,ce frumoasa capilarie am avut. Mai ti minte cind avea bunica ta aduidasi cu lumini..si nu mai stiu cine il vedea pe doamne doamne