Imnul PDL - "Verde înrourat"



luni, 13 octombrie 2008

Cine va opri acţiunile separatiste ale PCM?!

Primăria Sfântu Gheorghe a afişat pe site-ul propriu proiectul de hotărâre iniţiat de fracţiunea Partidului Civic Maghiar (PCM), privind organizarea referendumului local în data de 30 noiembrie 2008 pentru modificarea limitelor teritoriale ale judeţului Covasna. În cadrul referendumului cetăţenii vor fi consultaţi în legătură cu modificarea limitelor teritoriale ale judeţului Covasna şi înfiinţarea unei noi unităţi administrativ-teritoriale cu denumirea „Ţinutul Secuiesc”.

Este, aşadar, o nouă etapă a demersului ilegal şi imoral tolerat de autorităţile statului român pe care l-au demarat separatiştii din PCM. Este un demers ce încalcă flagrant Constituţia României, asupra căruia eu am atras atenţia în nenumărate rânduri, prin declaraţii politice sau interpelări.

Ţin să reamintesc interpelarea adresată încă din luna decembrie 2005 doamnei ministru Monica Macovei. Am cerut la momentul respectiv să se vadă dacă nu cumva acele acţiuni încalcă articolul 1 din Constituţia României şi dacă au fost sau vor fi luate măsuri. În luna octombrie 2006, am lansat un nou apel, imediat după radicalizarea discursurilor liderilor CNS. A urmat apoi o declaraţie politică. Din păcate, toate au fost fără rezultat. A fost o succesiune de evenimente care nu s-au derulat haotic, ci elaborat, chiar sub ochii instituţiilor statutului. Iar autorităţile nu s-au sesizat.

În acest sens l-am interpelat pe prim-ministrul Tăriceanu când şi în ce fel vor acţiona autorităţile statului român pentru a stopa acţiunile separatiste ale capilor PCM, acţiuni desfăşurate - iată - cu sprijinul autorităţilor locale din Sfântu Gheorghe.

Niciun comentariu: