Imnul PDL - "Verde înrourat"



luni, 13 octombrie 2008

Raportul România - Ucraina

În ultimii ani, presa a relatat îndeajuns de mult despre relaţia pe care o are România cu Ucraina astfel încât românii să-şi fi făcut o părere despre contactele bilaterale ale celor două ţări. Din păcate, constatăm că poziţia ţării noastre pe diverse teme este tratată cu indiferenţă de ţara vecină. Vedeţi în acest sens diferendul pe tema Insulei Şerpilor, ajuns spre soluţionare în faţa judecătorilor Curţii Internaţionale de Justiţie, dar şi cazul Bîstroe ori modul în care s-a comunicat în timpul inundaţiilor de acum câteva luni.

Numai privind la aceste trei exemple, putem trage concluzia că relaţia diplomatică între România şi Ucraina este mai degrabă rece, decât de cooperare.

Astfel, l-am întrebat pe ministrul de externe, dl. Lazăr Comănescu, dacă se poate vorbi la momentul actual de o relaţie de colaborare între cele două state, dacă în ceea ce priveşte Canalul Bîstroe se va ajunge la o mediere internaţională şi care este modalitatea practică de comunicare între instituţiile celor două ţări. De asemenea, l-am întrebat pe ministru care au fost, în ultimii ani, demersurile concrete de încurajare a relaţiilor bilaterale economice, politice şi culturale pe care le-a desfăşurat Ministerul de Externe, direct sau prin diverse alte instituţii.

Niciun comentariu: