Imnul PDL - "Verde înrourat"



luni, 13 octombrie 2008

Educaţia rutieră poate limita numărul victimelor

Pe perioada verii, aproape în fiecare zi au avut loc accidente rutiere a căror victime au fost biciclişti, motociclişti sau mopedişti. Dintre accidente, o bună parte s-au produs din vina celor pe două roţi, iar printre cauze s-au numărat accelerările excesive, depăşirea limitelor legale de viteză, neîncadrarea pe benzile de circulaţie, slalomul printre maşini, lipsa unei căşti de protecţie etc.

În aceste condiţii, pentru că numărul tinerilor care posedă un moped sau o motocicletă este în creştere, este utilă desfăşurarea unei campanii de informare şi educare în şcoli privind conducerea pe drumurile publice şi riscurile la care se expun în cazul în care nu respectă regulile de circulaţie şi conduc imprudent.

Astfel, l-am întrebat pe Cristian David, ministrul internelor şi reformei administrative dacă agreează desfăşurarea de către ministerul pe care îl coordonează, prin instituţiile şi departamentele sale, a unor campanii de informare şi educare în şcoli şi universităţi pentru a limita astfel numărul accidentelor în care sunt implicaţi tinerii care circulă pe două roţi.

Niciun comentariu: