Imnul PDL - "Verde înrourat"



luni, 13 octombrie 2008

Protejarea zonelor turistice este doar pe hârtie

La începutul sezonului estival adresam ministrului mediului şi dezvoltării durabile, dl. Attila Korodi, interpelarea nr. 3937B/06-05-2008 prin care îl întrebam dacă ministerul pe care îl coordonează intenţionează să lanseze un program de utilare cu pubele a tuturor zonelor preferate de către turiştii de week-end.

Prin răspunsul cu nr. de înregistrare 12117 din 12-06-2008 semnat de doamna Secretar de Stat Lucia Ana Varga, ministerul preciza că acţiunile de colectare, reciclare şi tratare a deşeurilor reprezintă priorităţi prevăzute în Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor. Urma, de asemenea, o înşiruire de prevederi, principii şi acte normative, drepturi şi obligaţii – dar mai mult obligaţii – ale autorităţilor locale şi centrale, precum şi sancţiuni pentru nerespectarea dispoziţiilor imperative. Totul scris mărunt înşiruit pe vreo patru pagini.

Apreciez răspunsul primit. Iar acum îl invit pe domnul ministru, cum de altfel o invit şi pe doamna secretar de stat, la o plimbare prin preajma lacului de acumulare Vidraru, într-o zonă absolut superbă, garnisită – din păcate – cu pet-uri, sticle, hârtii, scufundată într-un nor greu cu miros de mici şi frigărui.

Aşa că i-am adresat o nouă întrebare ministrului în care îl chestionam dacă aceasta este imaginea protejării mediului în România, dacă acestea sunt efectele aplicării acelor norme amintite în răspunsul din luna iunie şi dacă ministerul pe care îl coordonează (?!?) intenţionează să se implice, la modul cel mai serios, în curăţarea şi protejarea zonele turistice.

Niciun comentariu: